fiza damia yummy

Followers

Selasa, 17 Mei 2011

Popia Nestum

Hai....hehehe..ape benda nie..Ni popia nestum.Kira makanan ringan la.duk depan tv kan sambil2 layan keropo..lebih kurang la..Hari tu masa nenek nak g umrah sepupu bagi popia nestu nie..mak ai sedapnya..Tanya beli ke buat tak moh jawab hehe tak pe dah jumpa pon resepinya dr my resipi..sedap,rangup ada rasa nestum,susu tepung....senang sg la nak baut main gaul2 je dah siap..nak resipi tak yah la kan..hehehe tak baik kedekut ilmumeh amik resepinya kat bawah...
Bahan-bahan:-)
1Bungkus Kulit popia ready made
1Bungkus Kecil Nestum-Blander halus n tapis
1Bungkus Kecil Susu Tepung
Sedikit Gula Halus


Cara-caranya:-)
-Kulit popia dibahagi kepada 4bahagian kemudian gunting kecil2.
-Panaskan minyak yang banyak kemudian goreng kulit popia sehingga keperangan.Bila dah garing angkat dan toskan minyak dan masukkan dlm bekas kedap udara.
-Blander nestum sampai halus kemudian tapis.Campur semua bahan gula halus,susu tepung dan nestum gaul sebati..
-Satukan bahan yg di gaul tadi bersama-sama kulit popia yg sejukkan tadi.Gaul sebati...




                                           ................fiZa DaMia YummY.............................

2 ulasan:

Naz berkata...

Assallamualaikum Fiza.
Jumpa di sini pula slps di fb.. Naz follower ke 10 blog Fiza..
Dah link blog Fiza ke blog Naz..

Ishhhh... Cam best jer popiah nestum tu.. Mesti rangup kan.. Nanti nk try la.. My kids suka yg ramgup2 ni...

fiza damia berkata...

waalaikumsalam.Hai naz..berjumpa disini..tq ye follow....fiza pon dah follow naz juga..

a ah memang sedap n rangup popia nestum tu.anak fiza pun suka sgt termasuk la bapak budak..hehehe....siap ada yg oder plk bila dah rasa..try la ak rugi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive

Recent Posts

Terdapat ralat dalam alat ini

RECENT VISITORS

Jalan-jalan Sambil Minum..Nah Segelas Kopi